Nieuw avontuur in de Spoorzone

Purple Mountain is enthousiast om te beginnen aan een nieuw avontuur in de Spoorzone in Tilburg. We komen hier te zitten in een creatieve broedplaats voor gedragswetenschap en Artificial Intelligence (AI). Wij hebben er alle vertrouwen in dat onze E-learning – en Content Creatie diensten hierdoor een boost krijgen.

Opening

Het tekenen van de huurcontracten vindt plaats op vrijdag 15 mei om 14:00 in Club Smederij beter bekend als gebouw 84 in de Spoorzone van Tilburg. De samenwerking tussen startups en MindLabs is van groot belang voor de verdere economische ontwikkeling van de stad en de regio. Fred van der Westerlaken (voorzitter van MindLabs) en Berend de Vries (wethouder economie) zijn hierbij aanwezig.

Samenwerken met toekomstvisie

Met de Startup Kitchen profileert Tilburg zich als stad met kennis en kunde op het snijvlak van artificiële intelligentie (AI) en de mens. Startups zitten er op één plek, waardoor de bedrijven elkaar gemakkelijk kunnen helpen, en innovatieve ideeën kunnen testen. Thebe-De Wever, Castlab, Purple Mountain en Flow Concepts zijn de startups die hun intrek nemen in het pand. Jef van den Hout, oprichter van Flow Concepts: ,,We zien graag bedrijven om ons heen die ons kunnen voeden met goede ideeën. Waarna eventueel vruchtbare samenwerkingen ontstaan. Daarnaast is de Spoorzone een aantrekkelijk gebied om te ondernemen.’’

E-learning bedrijf Purple Mountain hoopt op ‘aanstekelijke samenwerkingen’. ,,Waar ruimte is voor het creatieve proces,’’ aldus bedrijfseigenaar Premchand Sewcharan. Loet Visschers, directeur van MindLabs, is enthousiast om met Startup Kitchen aan de slag te gaan. ,,Het helpt de Tilburgse economie sprongen vooruit.’’

Over MindLabs

De Startup Kitchen is een onderdeel van het zogeheten ‘eco-systeem’ van MindLabs. MindLabs bouwt momenteel aan een centrum voor onderwijs, onderzoek en ondernemerschap op het gebied van de interactie tussen mens en machine. Fontys Hogescholen, ROC Tilburg, Tilburg University, WPG/Zwijssen, DPG Media, Interpolis, Thebe & De Wever, de gemeente Tilburg en de provincie Noord-Brabant zijn partner. Momenteel opereert MindLabs vanuit het Deprez-gebouw in de Spoorzone. Eind 2021 verhuist MindLabs naar gebouw 70, dat naast de LocHal gevestigd is en momenteel verbouwd wordt.

Comments are closed.